Het kabinet heeft vanwege de stijgende energieprijzen besloten eenmalig 800 euro te geven aan huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimum. Dit om hen te helpen bij het betalen van de energierekening. Dit bedrag gaat automatisch naar minima met een uitkering. Als inwoners echter geen uitkering ontvangen, maar wel tot de minima behoren, dienen ze zelf de toeslag aan te vragen. 

In de volgende link vind je informatie hoe deze doelgroep tot 1 november 2022 de energietoeslag kan aanvragen: https://www.meierijstad.nl/Nieuws/2021/December/Energietoeslag_minima

 informatieposter energietoeslag

Hieronder nog informatie waar men terecht kan voor fysieke hulp om de toeslag aan te vragen.

Locaties in Schijndel

  • Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de bibliotheek. Locatie: markt 20. Openingstijden: maandag van 14.00 tot 17.00 uur en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. Bel voor een afspraak naar 073 54 93 337. Voor meer informatie stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Spreekuur Geld & zo Welzijn de Meierij. Locatie: ’t Spectrum, Steeg 9f, Schijndel. Openingstijden: dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en donderdag van 09.00 tot 11.30 uur. Bel voor een afspraak 073 54 41 400.
  • Formulierenbrigade gemeente Meierijstad. Locatie: ’t Spectrum in de spreekkamer van Welzijn De Meierij, Steeg 9f. Openingstijden: donderdag van 9.00 tot 11.00 uur. Bel voor een afspraak 073 54 41 400

Het bestuur van de Beemd Aktief is op zoek naar vrijwilligers voor 3 juli 

Hoe meer handen hoe lichter het werk. Tevens een leuke en sociale invulling om samen met andere wijkbewoners bezig te zijn.

Intresse? Leet je contactgegevens achter op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    

Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen 1 jaar te realiseren. Wil jij een speeltuin aanleggen in je buurt, een molen restaureren, een educatieve app ontwikkelen over de lokale historie, een pluktuin, klusschuur voor de buurt, of een toneelstuk maken met jongeren uit je wijk? Kern met Pit helpt je hierbij! Lukt het binnen 1 jaar?Dan krijg je 1000 euro en het Kern met Pit- predicaat.

Duizenden initiatiefnemers gingen je al voor. De inschrijving voor editie 2021 loopt van 1 september tot en met 31 oktober 2020.

Meer info en inschrijven kan via de website www.kernmetpit.nl 

flyer Kern met Pit

kern met pit

Op 14 mei is er een AED geplaatst aan de Beemdstraat 18. De AED hangt rechts naast de voordeur.

Deze AED (Automatische Externe Defibrillator) is beschikbaar gesteld door "Wijkraad de Beemd Aktief"

en is 24/7 beschikbaar.

De EHBO geeft gratis cursussen om te leren de AED te bedienen. Kijk op: www.ehbo-schijndel.nl

Meer informatie over zelf aanschaffen van een AED in de buurt, kijk op: www.buurtaed.nl

Meer info over andere AED's in de wijk en in Schijndel vind je via www.schijndelhartsave.nl

Het bestuur van de Beemd Aktief is aanwezig bij het periodieke overleg "Platform Meierijstad" en het "Platform Woon- en Leefomgeving voor overleg met andere wijkraden en gemeente. Hieronder het verslagen van het laatste platformoverleg.

Verslag Platform Meierijstad 29-1-2018

Verslag Platform Woon en Leefomgeving 5-3-2018

 

kunst

 

     Kunst in de wijk