Op zaterdag 18 september 2021 is het World Cleanup Day. Normaal gesproken gaan veel Schijndelaren die dag op pad om zwerfafval te verzamelen en dat zullen ze dit jaar ook zeker weer doen. Maar de dorps- en wijkraden van Schijndel willen dit jaar een bijzondere tintje aan deze dag geven.

Op het zogenaamde kermisterrein tegenover het Spectrum staat vanaf 9.00 tot 16.00 uur een container waarin iedereen uit de verre omgeving gratis kunststof tuinmeubelen kan afgeven. Goed voor uw beurs maar ook voor het milieu. 

Tuinstoelen
Het metaal wordt uit de oude meubelen gehaald en gerecycled en de Plastic Recycling Company uit Schijndel garandeert dat ook het plastic 100 procent omgezet wordt in nieuwe tuinstoelen. In een tent wordt die dag informatie gegeven over het verwerken van plastic en wat daar allemaal bij komt kijken.

 plastic inleveren

Straten of buurten kunnen bij het oranjefonds subsidie aanvragen voor activiteiten die ze willen organiseren op burendag. De subsidie is maximaal € 400,-. Er zijn een aantal voorwaarden waaraan moet worden voldaan. Het is van belang dat de activiteit bestaat uit meer dan "gezellig samenzijn". Het is de bedoeling dat u met de buurt iets opknapt of een activiteit uitvoert voor de buurt. De burendag is in 2021 op zaterdag 25 september maar mag ook op 24 of 26 september plaats vinden. Aanvragen van subsidie kan nog  t/m 15 augustus.

Indien u vragen heeft of uw straat/buurt wilt opgeven neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Op de website www.burendag.nl vind u ook meer info over de burendag en kunt u uw buurt of straat ook aanmelden.

Opgeven kan van 

Ook vind u informatie over burendag op https://www.oranjefonds.nl/dit-doen-wij/programmas/burendag  

 

In het weekend van donderdag 30 juni 2022 t/m zondag 3 juli 2022 vinden er een aantal festiviteiten plaats op het grasveld aan de Beemdstraat i.v.m. het 50 jarig bestaan van de wijk de Beemd en EBC Icarus (Basisschool de Beemd en Basisschool de Kring). Er wordt o.a. een reunie georganiseerd voor oud leerlingen van de school en er wordt een wijkfeest georganiseerd voor de wijkbewoners. Exacte invulling wordt op een later moment via deze website bekend gemaakt. 

Indien er vragen zijn of u  zich wil opgeven als vrijwilliger kunt u een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 foto wijkfeest 2006

Vanaf 4 januari 2021 is het mogelijk voor MKB-bedrijven, verenigingen en stichtingen om een duurzaamheidslening af te sluiten bij de gemeente Meierijstad tegen een aantrekkelijk tarief. Deze lening kunnen zij gebruiken om duurzaamheidsmaatregelen te treffen.

We proberen iedereen te stimuleren en faciliteren om zo veel mogelijk te verduurzamen. Daarmee komen we dichter bij de doelstelling om in 2050 een CO2-neutrale en aardgasvrije gemeente te zijn.

Een duurzaamheidslening voor particulieren bestond al langer. Nu proberen we ook alle MKB-bedrijven, verenigingen en stichtingen financiële steun te bieden in de vorm van een duurzaamheidslening. De lening is bedoeld voor onder andere isolatiemaatregelen, energie- en warmteopwekking, klimaatadaptie en biodiversiteit. De lening is aan te vragen vanaf een bedrag van € 2.500,- tot een maximaal bedrag van € 50.000,-.

Tijdens de gehele looptijd van de lening is het rentepercentage altijd 1,5%. Meer informatie over de lening is te vinden op: https://www.meierijstad.nl/home/alle-onderwerpen_3130/product/stimuleringslening-duurzaamheid-meierijstad-zakelijk_1789.html

Meer informatie over aardgasvrij is te vinden op: https://www.meierijstad.nl/duurzaamheid.

Tevens vragen wij u, mits deze mogelijkheid er is, om deze informatie op uw websites te plaatsen. Hopelijk kunnen we op die manier bekendheid van deze lening uitbreiden.

Wanneer u vragen heeft over de lening of andere zaken, kunt u uw vraag altijd mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij proberen dan zo goed mogelijk antwoord te geven op uw vragen. U kunt ook bellen naar Marian van Weert-van den Elzen, beleidsmedewerker duurzaamheid, Gebiedsontwikkeling en Planologie gemeente Meierijstad op telefoonnummer 0413 381 830.

Met dit bericht brengen wij graag het platform 'Meierijstad Connect' onder jullie aandacht.
Wie in deze moeilijke coronaperiode hulp van een ander kan gebruiken of wie hulp aan een ander kan aanbieden, kan gebruik maken van de website: https://www.meierijstadconnect.nl/
Een initiatief van Joran en Lydia Quinten uit Veghel. Zij ontwierpen dit online platform waar sociaal vraag en aanbod samenkomen.
Moeten er bv. boodschappen gedaan worden, de kinderen opgevangen worden of de hond uitgelaten? Alle sociale initiatieven kunnen op de website ingevuld worden.
Meierijstad Connect verbindt de inwoners op deze manier met elkaar. Op de interactieve kaart kun je zien wie in jouw buurt om hulp verlegen zit.
Het is in feite een marktplaats, maar dan wel eentje waarvoor je geen geld vraagt.

Hopelijk worden er de komende tijd veel mooie initiatieven met elkaar gematcht.

kunst

 

     Kunst in de wijk