Datum: 20 maart – inloop 19:00 uur – begin presentaties 19:30 uur.

Plaats: café-zaal ’t Zuid, Plein 1944 in Schijndel.

Het lijkt wel een wonder, de warmtepomp, en dat is het eigenlijk ook wel een beetje. Ze kunnen het gas geheel of gedeeltelijk vervangen. Je hebt daar wel elektriciteit voor nodig, maar voor elke kilowatt die je erin stopt krijg je er vier of meer in de vorm van warmte terug. Je hebt all-electric pompen waarmee je helemaal van het gas af kunt, hybride warmtepompen die samenwerken met de verwarmingsketel en de ondersteunende airco’s . Allemaal bedoeld om minder afhankelijk te worden van het gas en de energierekening omlaag te krijgen. Terwijl het in huis toch behaaglijk blijft. U zult zich vast ook afvragen hoe dat dan werkt en wanneer het de moeite waard is om erin te investeren.

Tijdens het energiecafé op 20 maart, georganiseerd door Energiecoöperatie in overleg met de wijkraden Plein, Hoevenbraak/Hulzebraak en de Beemd Actief, laten we enkele inwoners van Meierijstad die een warmtepomp of airco hebben aangeschaft zelf aan het woord. In een korte video vertellen ze waarom ze hebben geïnvesteerd in een warmtepomp of airco en wat dat heeft opgeleverd. En daarna kunt u rechtstreeks met hen in gesprek en met neutrale specialisten die je alles over de techniek en de voorwaarden kunnen vertellen. Het is dus geen verkoopgesprek, puur informatief.

Dus, denkt u ook dat het er mogelijk een keer van gaat komen? Kom dan naar deze avond en laat u informeren. Het is bovendien gezellig!

Omdat we willen inschatten hoeveel mensen er komen, willen wij u vragen om vooraf via emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van “energiecafe” door te geven met hoeveel personen u wilt komen.

Op zaterdag 6 april aanstaande organiseert Wijkraad De Beemd een Kijk in mijn Wijk. Samen met de bewoners maakt de buurtadviseur van gemeente Meierijstad een wandeling door de buurt.

Samen de wijk in, dat is de sleutel tot succes!

Tijdens deze rondgang wordt gekeken naar verbeterpunten in de openbare ruimte, bijvoorbeeld het onderhoud van het straatwerk, hoeveelheid zwerfafval, overhangend groen, verkeersproblemen. Er worden meerdere instanties uitgenodigd: Onze wijkagent en een vertegenwoordiger van Ons welzijn en wethouder zullen aanwezig zijn. Eén van de deskundigen kan ter plaatse aandachtspunten toelichten en vragen beantwoorden.

Bewoners worden van harte uitgenodigd mee te lopen!

Ben je niet in de gelegenheid mee te gaan: inbreng via de mail is welkom. Heb je ideeën, locaties of onderwerpen die aandacht behoeven? Meld het ons via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mijn Gemeente app

Zijn er in jouw omgeving zaken die dringend aandacht behoeven? Wacht niet op een ‘Kijk in mijn wijk’. Een melding in jouw woon- en leefomgeving kun je gemakkelijk doorgeven via je smartphone. Maak hiervoor gebruik van de gratis Mijn Gemeente app. Samen kunnen we zorgen dat de openbare ruimte van gemeente Meierijstad schoon, heel en veilig blijft.

Kijk in mijn wijk

Datum: Zaterdag 6 April

Tijd: 14.00-16.00 uur

Verzamelen bij het Beemdveld, ontvangst met koffie en thee.

 flyer kijk in mijn wijk

Op dinsdag 12 maart om 20.00 uur is de jaarvergadering van wijkraad De Beemd Actief.

Alle wijkbewoners zijn welkom. De koffie staat klaar.

Locatie: IBC Icarus / Basisschool de Beemd / Beemdstraat 5

 

 

Vanaf nu heeft de Wijkraad de Beemd Actief een nieuw fris logo.

Het logo is tevens voorzien van de officiële spelling namelijk "De Beemd Actief".

De website en het emailadres heeft nog wel de oude domeinnaam info@debeemdaktief.nl en www.debeemdaktief.nl 

 thumbnail Logo KortLogo lang

 

Gemeente Meierijstad wil dat iedereen kan meedoen, zowel inwoners met als zonder een beperking. Alle inwoners moeten kunnen deelnemen aan het openbare leven: werken, leren, winkelen, sporten, boodschappen doen, recreëren en uitgaan. Om te stimuleren dat iedereen in onze samenleving mee kan doen, is een toegankelijkheidsbudget opgericht. Maatschappelijke organisaties, vrijwilligersorganisaties, verenigingen, dienstverleners en ondernemers zonder winstoogmerk kunnen in 2023 een aanvraag indienen voor dit stimuleringsbudget.

Welke activiteiten of projecten komen in aanmerking

  • Toegankelijk maken van een cultuurfestival
  • Markeringen op glazen deuren
  • Drempelplaat bij verenigingsgebouw
  • Website van vrijwilligersorganisatie toegankelijk maken

De aanvraag moet u minimaal 8 weken van te voren aanvragen. Dus voordat uw activiteit of project start. Ontvangt u van ons een bijdrage, dan willen wij dat u in uw communicatie uitingen aangeeft dat dit mede mogelijk is gemaakt is door ondersteuning van gemeente Meierijstad.

Nodig voor de aanvraag

Stuur bij uw aanvraag een plan van aanpak in voor de uitvoering van het voorstel, de activiteit of het project waarmee u de toegankelijkheid voor inwoners met een beperking wilt vergroten. Dit plan van aanpak bevat in ieder geval de volgende onderdelen:

  1. Duidelijke omschrijving van het voorstel, project of de activiteit:
    • motiveer uw voorstel, activiteit of project, voor wie de activiteit of aanpassing is bedoeld, het doel en het te verwachten resultaat in de samenleving.
    • hoe draagt uw voorstel, activiteit of project bij aan de doelen van de gemeente (zie Voorwaarden / spelregels).
  2. Begroting of offerte, met daarin alle kostenposten voor het voorstel, project of de activiteit.
  3. Datum of periode van uitvoering met bijbehorende planning.

Meer info via link gemeente: Stimuleringsfonds Toegankelijkheid - Gemeente Meierijstad 

Daar vind u meer info over het budget, de voorwaarden en waar je kan indienen.

kunst

 

     Kunst in de wijk